Varmepumpar minskar kostnader

Hyr ut din stuga 2017

Hyr din semesterstuga

Många semesterstugeägare har missuppfattningar om insatserna och uthyrning av sina fritidshus. spenderar bara några sekunder på att tänka på det och du kan komma med några katastrofer som kan komma ifrån din älskade reträtt när du hyr ut det till främlingar.

Verkligheten är dock att när du kommer hänga på det, kan förarna att hyra ut din plats väga mycket större än nackdelarna.

På huvudsidans sida: De ekonomiska fördelarna med att hyra till semesterfirare kan vara ett starkt incitament. Om du bara hyr ut din bostad 17 veckor av året, kan intäkterna du samlar betala dina årliga hypotekskostnader plus alla andra hyreskostnader. Hyr det oftare än det, och du kan bara hitta dig att göra en snygg vinst.

På huvudsidan: De flesta bekymmer som potentiella hyresgäster kommer att hysa kommer aldrig att passa – de är i stor utsträckning myter baserade på rädsla och tillfällig dålig erfarenhet som blåses långt ifrån proportioner. Några av myterna är listade nedan, tillsammans med information som debunks dem.

Du måste använda ett fastighetsbolag för att boka hyror.

Falsk. Medan du definitivt har möjlighet att använda ett fastighetsbolag för att hitta hyresgäster och hantera bokningar, hanterar många stugaägare sina platser – även känt som uthyrning av ägare. Dessa husägare väljer att hyra av ägaren för ökad kontroll över vem som hyr hemma och naturligtvis att spara på 30-50 procent provisioner som många fastighetschefer debiterar.

Ditt hem kommer att skadas grovt av dina hyresgäster.

Falsk. Detta är nummer ett rädsla för många semesterhuseägare, men i verkligheten är det sällsynt. Om du tar dig tid att korrekt skärpa dina gäster, bör omfattande skador inte vara ett problem. (Se sidofältet för några användbara tips.)

Du måste bo i närheten för att ta hand om din stuga.

Falsk. Tusentals stuguthyrning ägare hyra sina hem på avstånd. Nyckeln är att hitta en pålitlig hushållerska eller vårdnadshavare i lokalområdet – eller du kan använda tjänster av ett fastighetsbolag.

Du måste gå till dörr för att hitta hyresgäster.

Falsk. Internet har gjort att hyresgästerna är enklare än någonsin. Semesterbostadswebbplatser (som de som anges under denna artikel) har miljontals besökare varje år.

Du borde inte berätta för ditt försäkringsbolag att du kommer att hyra ut ditt fritidshus.

Falsk. Du bör absolut informera ditt försäkringsbolag om att du kommer att hyra ut din egendom. Ta reda på från ditt försäkringsbolag vilken extra täckning, om någon, du behöver. På så sätt om du stöter på ett problem på vägen kommer du att veta att du är ordentligt täckt. Att ha rätt försäkring för din semesterbostad kan spara dig mycket pengar om problem uppstår.

Du kommer inte att kunna använda egendomen själv.

Du har gått på trenden: False igen. Företag som hyr ut sina semesterstugor  .Som semesteruthyresägare har du möjlighet att hyra din egendom endast när du vill. Så är du redo att lägga ut välkomstmattan för semesterfirare att hyra din plats? När du börjar hyra din stuga, kanske du undrar varför du väntade så länge för att ta steget. Extra inkomst kommer givetvis att vara en extra bonus!

Några tips för kolla upp potentiella hyresgäster

Prata med varje hyresgäst i telefonen innan han eller hon bokar. Det är fantastiskt hur du kan skönja ganska lite om dina gäster och deras hyresplaner genom att ställa de rätta frågorna under ett kort samtal.

Var på utkik efter några röda flaggor. Om du efter en konversation har en dålig känsla i din mage om en potentiell hyresgäst, lita på det. Ganska mycket varje ägare som jag har pratat med som har haft stora skador på deras egendom hade en dålig känsla för gästerna innan han eller hon tog bokningen.

Var försiktig med vissa typer av förfrågningar. En ung vuxen som försöker boka din bostad för sex personer i mitten till slutet av mars eller början av april är förmodligen en högskolestudent på våren. På samma sätt kan en vuxen som försöker boka din plats för 10 vuxna i juni, men som inte bor på fastigheten, kan vara en förälder som bokar platsen för sin son eller dotters äldre vecka. I båda fallen kan hyresgästerna vara helt ansvariga ungdomar, så vrid dem inte genast. Gör bara lite forskning.